Élet szösszenetek

Anya egyedül

Érintés

2019. március 06. - anya egyedül

Nem hagyta nyugodni egy szempár, mindegy volt, hogy sötét, vagy világos van, csukva vagy nyitva a szeme, azt a gyűlölettel és undorral teli szempárt látta. És mintha minden pillanatban a sötétség vette volna körül, és állandóan rázta a hideg. Mintha valami elszívta volna az életerőt, az életkedvet. Az a szempár nem hagyott nyugalmat, nem volt pihenő. Követte, mint egy lerázhatatlan, kitörölhetetlen kép, a retinájába égett. És a legrosszabb ebben, hogy mellé egy gúnyos mosoly is társult, és hallotta a hangját is. Látta az egész arcot, a legváratlanabb pillanatokban tűnt fel. Egyik éjjel arra ébredt megérintették, és látja az undorodó, gyűlölettel teli szempárt, és hallja a gúnyos szavakat. Beleborzongott az emlékbe. Évek óta nem érezte ezt az érintést, igyekezett is elkerülni, hogy idegenek megérintsék, félt ezektől az emlékektől. Most megtörtént, valami előhívta. Körbejárta a lakást, mert úgy érezte, ott van, annyira valóságos volt az érintés, az álom. Felejteni, felejteni, sosem látni többet, csak ez zakatolt benne. Soha többé nem akarja látni és hallani ezt, meg pedig nem érintheti. Soha többé, ezt megfogadta. De a legnagyobb baj, hogy ennek az érintésnek a nyoma nem lemosható.

Már világos volt, mire kitisztult, és megnyugodott, hogy nincs idegen a lakásban, csörgött a telefon, indul a napi rutin. Ébreszteni a gyerekeket, öltöztetni, kiosztani a napi feladatokat. Csak annyiból volt más ez a reggel, hogy ő nem evett a gyerekekkel, de a zuhanyzás kétszer olyan hosszúra sikeredett aznap.

Az iskolánál sokáig nézte őket, a szemüket és a mosolyukat. Mintha próbálná velük felülírni azt az emléket, mert mindegyik hasonlít, de mégsem. Csak a formájuk, vagy egy-egy mozdulat. De muszáj felülírni.

A bejegyzés trackback címe:

https://anyakentegyedul.blog.hu/api/trackback/id/tr6914671593

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.